lørdag, oktober 13, 2007

Lev et liv i ånden

Hvor ofte er det ikke vi plages av forskjellige tanker?Hvilken vei tar livet, hvordan skal jeg få betalt de siste regningene, kommer jeg til å gjøre det samme nå om 5 år, hvorfor blir aldri ting slik som jeg hadde tenkt, om det bare hadde vært sånn og sånn så hadde alt vært så mye lettere.Likevel finner vi i Guds ord at det står:La tankene være opptatt med det som finnes hos Gud, og ikke det som finnes på jorden.
Kol 3,2

Det som finnes hos Gud, hva finnes der? I himmelen er det jo ganske mye, men hvis vi velger å være ledet av ånden så sier bibelen at når Guds ånd får lede oss, blir følgende at vi elsker våre medmennesker, vi fylles av glede, fred og tålmodighet. Vi blir vennelige, gode mot hverandre og pålitelige. Vi behandler andre med mildhet og viser selvbeherskelse.
(Gal 5,22-23)

Å leve et liv i ånden krever bare overgivelse, når vi overgir vårt hjerte til Gud så gir han oss en glede og fred som kan fylle vårt liv som ikke noe annet kan gjøre.Når vi overgir våre liv til Gud så velger vi og ikke gjøre det som tilhører vår egoistiske natur, men da kan Guds ånd overstyre våre menneskelige tanker og handlinger, slik at våre liv heller ærer Gud.Når vi også velger å overgi våre liv til Gud så behøver vi ikke lenger og prestere noe i egen kraft, vi kan bare lytte til hva ånden sier oss, og vi be til Gud og spørre om hjelp i alle livets situasjoner og områder. Da blir vi opptatt med det som finnes hos Gud, og våre tanker er opptatt med det som finnes i himmelen, og vi blir ikke lenger drevet av det som vi har på jorden.

Ikke vær bekymret for noe som helst, men be til Gud og spør om hjelp. Be til ham om det dere trenger og takk jevnt og trutt. Da vil Gud gi dere av sin fred den som går dypere enn vi noen gang kan forstå. Hans fred skal beskytte hjertene og tankene deres, etter som dere lever i felleskap med Jesus Kristus. Og nå mine søsken, vil jeg oppfordre dere til å fylle sinnet med det som er sant, det som er verdt respekt og det som er rett. La tankene være opptatt med det som er bra i Guds øyne, slik er verdt å elske og snakke godt om, ja alt som er prisverdig og verdig ros og ære.
Fil 4,6-8

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden